Най-добрата ни тенисистка Виктория Томова даде любопитно интервю пред лекоатлетката Карин Околие, която започна своя лична рубрика. Томова сподели как е започнала да играе тенис и какво е изпитала, когато е стъпила на централния корт на “Уимбълдън” в мача си със Серина Уилямс през миналата година. Виктория признава още, че няма приятелки сред колежките си в тениса.

“Преди да започна с тениса танцувах латино-американски танци, мисля, че бях на 4 г. Бях най-малка в цялата група. Не се позволяваше на родителите да присъстват на репетициите. Бях свикнала майка ми да ме чака винаги отвън, но след една репетиция излязох по-рано, а нея я нямаше. Изпаднах в паника и толкова се уплаших, че повече не стъпих в залата по танци. Няколко месеца след това баща ми ме записа на тенис. Той много харесва спорта. Идвам от спортно семейство, така че за родителите ми беше много важно да тренирам нещо, дори за здраве. Любовта ми към тениса беше мигновена. Започнах да тренирам в група с деца, което правеше тренировките много забавни. Мисля, че днешните родители допускат грешката директно да запишат децата си на индивидуални уроци, като по този начин ги лишават от играта и забавлението, което трябва да дойде преди професионалния тенис.

Самото ми излизане на централния корт на Уимбълдън беше наистина паметен за мен момент. Никога не бях излизала на този корт, какво остава да играя пред толкова много хора. Централният корт на Уимбълдън не може да се сравни с никой друг корт от турнирите от Големия шлем. Той е просто грандиозен - духът и обстановката са уникални. Често ме питат коя настилка и турнир са ми любими - любимо ми става мястото, на което играя добре.

Чувствах притеснение дали ще се справя добре, все пак излизах срещу най-добрата в света. Тя удря топката като същинска машина, а сервисът е мъжки. Ако трябва да бъдем честни, топката изпратена от Серина те помита. Във втория сет се окопитих и отпуснах.

Нямам приятелки на корта, 90% от жените там са странни, по принцип тези от Балканските страни сме по-топли”, споделя Томова.

ПЪЛНОТО ИНТЕРВЮ МОЖЕТЕ ДА ПРОЧЕТЕТЕ ТУК!

Снимки: Мира Дерменджиева