Френският волейболен отбор на Волеро (Льо Кане), където играят българските националки Гергана Димитрова и Мира Тодорова, отпадна по изключително драматичен начин на полуфиналите в третия по сила европейски клубен турнир "Чалъндж къп" за жени.

Волейболистките на Волеро се наложиха много трудно като гости над италианския Сауджела (Монца) с 3:2 (16:25, 25:15, 25:21, 18:25, 15:13) в мач-реванш от полуфинала помежду им, игран пред едва около 800 зрители в зала "Кенди Арена". Така след домакинската загуба за френския тим с 2:3 в първата среща, се стигна до т.нар. "златен" гейм. В него, обаче, италианките показаха по-голям характер и се поздравиха с крайната победа след 15:9.

По този начин Волеро изпусна страхотен шанс да се класира за големия финал на "Чалъндж къп". Там пък ще бъде Монца, който ще спори за трофея срещу турския Айдън Бююкшекир Беледийе, с българката Десислава Николова в състава си, който отстрани на полуфиналите словенския ГЕН-И Волей (Нова Горица) след победи с 3:2 и 3:1 гейма. Първият мач от финалния сблъсък ще бъде на 20 март (сряда) в Турция, а реваншът е седмица по-късно в Италия.

Гери Димитрова започна като титулярка за гостите, но бе сменена още в първия гейм и завърши с едва 2 точки (29% ефективност в атака и 50% позитивно посрещане). Мира Тодорова пък така и не се появи в игра и остана резерва. Най-резултатна за Волеро бе влязлата като резерва кубинка Нанси Карийо с 21 точки (2 блока и 43% ефективност в атака), а сръбкинята Ана Биелица добави още 17 точки (2 аса и 40% ефективност в атака), но и това не помогна за успеха. За тима на Монца Серена Ортолани (2 блока и 35% ефективност в атака) и американската националка Рейчъл Адамс (3 блока, 4 аса и 48% ефективност в атака) реализираха по 17 точки за победата.