Левски Лукойл приема унгарския Алба Фехервар в поредния си мач от ФИБА Къп, а в състава на унгарците изпъква името на едно от “златните момчета” на испанския баскетбол. Наскоро към състава на Хесус Рамирес се присъедини Карлос Кабесас, който е част от славния за иберийския баскетбол набор 1980, превърнал се в гръбнак на най-големите успехи на страната в цялата й история.

38-годишният гард играе за юношеската селекция на Испания на първенството на Европа във Варна през 1998 година, когато редом до Пау Гасол, Хуан Карлос Наваро Фелипе Рейес, Раул Лопес и Берни Родригес печели златото, а по-късно тези баскетболисти са неделима част от последвалите триумфи на “Ла Роха”. Кабесас печели злато на Мондиал 2006 в Япония, сребро на ЕвроБаскет 2007 в Испания, когато домакините бяха разочаровани от Русия във финалния мач, както и злато от ЕвроБаскет 2009 в Полша две години по-късно.

Кабесас дебютира за Алба в евротурнирите при домакинския успех с 65:64 срещу Балкан, завършвайки с 5 асистенции, 1 борба и 1 отнета топка за 20 игрови минути.

187-сантиметровият пойнт гард има във визитката си почти десетилетие като баскетболист на Уникаха (Малага), а с андалусийците печели Купа “Корач”, както и титлата и Купата на краля в Испания. Играл е още за руския Химки, испанските Сарагоса, Каха Лаборал, Фуенлабрада, Мурсия и Бетис, френския Орлеан, както и за Гуарос де Лара във Венецуела и Регатас Кориентс в Аржентина. Има 161 мача в Евролигата.