КАТ-София - една почти антиутопична реалност, в която времето тече по свои собствени правила. 

Календарът, закичен прилежно на стената, показва, че годината е 2019. По нищо обаче не личи, че сме в съвремието. 

Причината - остарялата техника, на която са принудени да работят служителките на едно от гишетата в Пътна полиция в столицата. 

Технологиите несъмнено се развиват с огромна скорост, но не и в КАТ! И една съвсем истинска снимка, публикувана в социалните мрежи го доказва.
 
“Пътна полиция” е една от най-силно мразените институции, които редовно отнасят подигравателни коментари заради мудния си начин на работа. Тази снимка отново постави въпроса във фокуса на общественото внимание и потребителите изобщо не си спестиха коментарите. 

КАТ-София не беше пощаден и мачът беше спечелен без трудности и изненади. 
“Компютрите са толкова стари колкото и служителите. Това е във всички административни служби”, написа един от потребителите.

“В пещери дa ги cложaт дa рaботят. Кви ca тия лукcове, шкaфове, компютри, че и cтол му cложили, дa рaботи cеднaл”, отбелязаха други и посъветваха - да дадат на служителките на гишетата пишещи машини, за да е по-автентично. 
Дотук резултатът е катастрофален и определено не е в полза на институцията. 
И тук се появяват защитниците на храбрите войни на администрацията (естествено, пристигащи на бял кон и с огромна доза ирония в ръкава). 

Веднага се появиха “спекулации” - това е нов тип защита срещу белите хакери и изтичането на данни от родните институции. Разбира се, изказванията идват в духа на безпрецедентната атака срещу НАП - скандал, който се вихри в продължение на седмици. 

Старите компютри били превантивна мярка - няма нови технологии, няма хакери!