Колко са 4 месеца?

За детето, което тръгва на училище, 4-месечната лятна ваканция, прелита като миг. За миниатюрното създание, което има нужда да бъде подпомагано и да му бъде напомняно, че най-важното е да не забравяш да дишаш обаче, 4 месеца са изключително дълъг период от време. За родителите, чиито дечица се раждат преждевременно без напълно да са готови за живот извън утробата, тези, чиито сърце се свива при всеки звън на телефона, 4 месеца са безкрайни!

Както вече ви казахме – чудесата са навсякъде около нас, а най-големите ги виждат и държат в ръцете си неонатолозите!

Представяме ви Кристиян – едно от най-големите чудеса, до които сме се докосвали напоследък. Когато се появява на бял свят – на 12 май 2019 година, той тежи само 800 грама, но в себе си носи сила на истински мъж.

4 месеца – толкова прекара Кристиян в интензивно неонатологично отделение! 4 дълги месеца, изпълнени с непрестанна грижа, наблюдение и подкрепа, ежедневни терапии и лекарска помощ, за да не забрави той най-важното – за да не забрави да диша!

Това е история за щастието, за смелостта, за волята за живот, за надеждата... Защото на 2-ри септември, след дълъг престой в интензивен сектор, Крис беше изписан при родителите си!

Всяко дете, което поеме своя първи дъх под покрива на болницата, приемаме като наше! Всяка шепичка живот, която има нужда от помощ и подкрепа в ежедневната битка за живот, получава най-добрата и всеобхватна грижа от екипа ни. Нашето семейство се състои от хиляди дечица – нашите герои! И ние вярваме във всяко едно от тях! Всеки ден полагаме грижи за тези, които имат нужда от нашата помощ, подкрепяме техните родители, защото вярваме, че целият живот е пред тях!

Представяме ви Кристиян – едно от най-големите чудеса, до които сме се докосвали напоследък. Защото той показа единствено истински героизъм – за достигането на заветните 2300 грама, за изписването му в прегръдките на родителите си! Покорявай света с усмивка, Крис, и продължавай все така да ни радваш!