Спасителните екипи в Гърция влязоха в най-тежко засегнатите от наводненията райони. По информация на гръцките медии тази нощ спасителна лодка по време на акция по извеждане на хора от съседния град Лариса се е обърнала. В нея е имало 7 човека, пожарникари и пострадали. В крайна сметка всички те са успели да се измъкнат живи и здрави.

Заради придошлите води в редица градове няма ток. Там където има вода, тя е негодна за пиене. Синоптиците уточниха, че бурята е най-тежката от близо един век. Едно от най-засегнатите градчета - Янули, остава под вода. Вчера тя заля огромен квартал и остави много хора блокирани вътре в домовете си. Водата много бавно продължава да се оттегля.

Нови жертви на водния ад в Гърция, издирват изчезнали

"Аз съм сам с две жени на легло - майка ми и леля ми. Трябваше с кануто да докарам леля ми. Няма и къде да ги сложа. Приспособих легла на рафтовете на магазина ми. Свалих стоката от тях и сложих там жените. На 85 години са", заяви Димостенис, жител на предградие на Лариса, информира novini.bg.

"Ние поне успяхме да избягаме и не се удавихме. Толкова много хора има там, даже малки деца. Ние отидохме в двуетажна къща и хората досега хората ни приеха там. Сега дойдохме да видим какво е станало и намираме това", от своя страна сподели гъркинята Урания.

СНИМКИ показват трагедията в Мароко, погубила хиляди