Бившият премиер Борис Джонсън несъмнено допусна доста гафове през времето на управлението си. Последният обаче ще се помни дълго. Това е моментът, когато той изрази благодарност за вдъхновяващото управление на Владимир Путин, по време на войната между Русия и Украйна. Да, Путин! Разбира се моментално той се поправи: „Владимир Зеленски, извинете ме.“

Това е като времето, когато той наричаше Африка „онази страна“, докато беше министър на външните работи на Обединеното кралство.

Има доста коментари за това, че гафът се нарича фройдистка грешка – вербална грешка, считана за част от подсъзнателния ум.

Докато грешката на Джонсън със сигурност е забавна за мнозина, тя допринесе за много сериозен дебат за това какво да се направи относно войната срещу Украйна.

Бившият премиер каза, че Обединеното кралство трябва да удвои защитата към страната, ако Путин направи същото с агресия.

Новината идва след телевизионното обръщение на Путин по-рано тази седмица, в което руският президент нареди първата мобилизация в страната след Втората световна война.

Путин обяви частична мобилизация в Русия

„Говорим за частична мобилизация. Тоест само гражданите, които са в запаса и преди всичко тези, които са служили във въоръжените сили, имат военни умения и съответен опит. Само те ще подлежат на наборна военна служба. Наборниците задължително ще преминат през допълнителна военна подготовка преди да заминат в частите,“ каза Путин.

Експерт за речта на Путин: Решен е да изпълни заплахата си

Превод: GlasNews.bg