Руският президент Владимир Путин обяви частична мобилизация в Русия. Това се случи по време на видеообръщение. Той отправи и заплаха към Запада, като напомни, че страната му разполага с модери оръжия, някои от които дори по-модерни от тези на НАТО. Тези думи предизвикаха огромно безпокойство.

Путин обяви частична мобилизация в Русия

Експертът по езика на тялото Джуди Джеймс се опита да разгадае намеренията му. Тя смята, че Путин е показал тревожни улики в своята блъскаща се в гърдите реч, които показват, че той е решен да изпълни заплахата си, тъй като самият той заяви, че не блъфира.

„В обръщението му към нацията, Путин хвърли твърд поглед, оголи зъби, направи жест - сви рамене и се наведе напред в опит да покаже своята решителност,“ каза Джуди.

„Путин отправи завоалирана заплаха да удари Запада с ядрени бомби и нареди частична мобилизация на войски в първата си телевизионна реч, откакто нареди на силите си в Украйна. Това показва признаци на неотложност, докато трескаво разкрива плановете си да изпрати още 300 000 войници на фронтовата линия,“ допълва тя.

Експертът каза още, че Путин – чиято армия е претърпяла огромни загуби в украинска контраатака – също е хвърлял погледи, изпълнени с отвращение.

„Това беше директен, категоричен, ядосан и много доминиращ език на тялото от лидер, който се наведе напред, за да се вгледа право в обектива на камерата, и да покаже контрол и отвращение чрез изражението на лицето си.

С лявата си ръка направи рязък жест, за да подскаже решително мислене.

Движенията му подсказваха неотложност, а речта му предполагаше, че няма място за дискусия,“ каза експертът.

„Носът и устните му се сбръчкаха в микро жестове на отвращение.

Вдигането на раменете му подсказваше липса на избор и когато заговори за ядрени оръжия, изражението му се активизира, тъй като долната му челюст изглеждаше щръкнала, оголвайки долните му зъби в жест, често свързван с гняв и решителност.

Това изглеждаше като блъскащ се в гърдите език на тялото с твърд поглед в края, който изглеждаше предназначен да плаши,“ заяви още тя.

Източници от Кремъл твърдят, че лекарите на Путин са му оказали медицинска помощ, след като е получил пристъпи на кашлица и болки в гърдите точно преди голямата си реч.

Превод: GlasNews.bg