Певецът Ламбе Алабаковски е бил арестуван снощи в дома си в Битоля. Както вече ви съобщихме, популярният музикант е задържан по подозрение, че е подпалил входа на Културния център Иван Михайлов” в Битоля на 4 юни.

"Заподозреният в момента се намира в РПУ в Битоля, допълниха от разследването и след документиране на случая ще бъде повдигнато наказателно обвинение по чл.288, ал.1 от Наказателния кодекс", съобщи македонското издание "Свободна преса".

Иначе вътрешният министър Оливер Спасовски съобщи, че наказателно-правното събитие – пожар в център „Иван Михайлов” в Битоля, е бързо и качествено разрешено и задържаното лице с инициали Л.А. (34) е признало престъплението.

Има задържан за палежа в Битоля! Подпалвачът се оказа певец

За нуждите на разследването и установяване самоличността на извършителя, полицията е направила предварителна реконструкция на движението на заподозрения, като се започне от видеозаписа пред Културния дом и други сгради, в които се е движил заподозреният след пожара.

Относно движението на певеца след събитието в събота, оказва се, че след като подпалил българския център, отишъл да дебютира на сцената на Фолк фест Валандово с песента „Няма сбогом”.

Според информации, появили се в македонски медии, задържаният 34-годишен поп певец Ламбе Алабаковски наскоро се завърнал със семейството си от САЩ в родината си и заявил, че предпочита да живее в Македония.

Превод: GlasNews