Няма светлина, към която да отидете, когато умрете, но влизате в духовно царство. На това мнение е мъж, който е преживял смъртта, а след това се завръща и описва преживяното.

Сърцето на 55-годишния Кевин Хил внезапно спира, докато се лекува в болница от алцифилаксия – сериозно, рядко заболяване, при което калцият се натрупва в малките кръвоносни съдове на мастните и кожните тъкани.

Кевин, който е писател от Дарби, Англия каза: „Не гледах надолу към тялото си, но бях отделен него. Сякаш бях в духовното царство – осъзнавах какво се случва, и бях много спокоен. Знаех, че кървя. Знаех, че е сериозно. Персоналът се опитваше да ме спаси.“

След неистовите усилия на медиците той се възстановява напълно, а лекарите го наричат човека-чудо.

Кевин описа как е наблюдавал медиците през цялото време.

„Знаех, че съм умрял. Бях отделен от тялото си. Тогава просто заспах и се събудих, жив и кървенето беше спряло. Знаех и че не е моето време да умра. Ситуацията ме накара да пренасоча приоритетите си. Когато излязох от болницата, атмосферата в семейството ми се промени драстично. Станах по-издръжлив. Знам, че мога да се възстановя.

Мъките на Кевин започват през лятото на 2021 г. Краката му започват да се подуват, защото задържали излишна вода.

Ходил е многократно на лекари, но без резултат. Впоследствие е насочен към Кралската болница в Дарби.

„Така започна моят едногодишен престой в болница. Дадоха ми лекарство, за да се отърва от задържането на вода. След като всичко мина, те ми казаха, че съм загубил 65 кг водно тегло,“ споделя той.

Задържането на вода се дължи на това, че сърдечната клапа на Кевин има две части вместо три.

Кевин претърпява операция на сърдечна клапа.

Превод: GlasNews.bg