В центъра на Истанбул избухна мощен взрив на популярната сред туристите пешеходна улица Истиклял. Истанбулските власти обявиха официално, че има загинали в резултат на експлозията в центъра на града, броят им в момента се уточнява.

Тази информация е предоставена от турското онлайн издание Cumhutiyet с позоваване на губернатора на Истанбул Али Йерликая . Според длъжностното лице вече може да се каже, че в резултат на бедствието има ранени и загинали, но засега няма потвърдена информация за техния брой.

 Все още не е уточнено каква е причината за експлозията. В момента се изясняват и други обстоятелства около инцидента.

Според CNN най-малко 11 души са били ранени при експлозията, все още няма потвърдени данни за жертвите (според непотвърдена информация най-малко четирима души може да са загинали при експлозията). В момента се установяват точните причини и обстоятелствата, довели до това бедствие.

Местната полиция вече е активно привлечена към епицентъра на експлозията в Истанбул, според разкази на очевидци, публикувани в социалните мрежи.

Освен това, според информация на местния турски телевизионен канал TRT, в момента десетки линейки са изпратени в центъра на Истанбул, след като там прогърмя мощна експлозия, районът, където е станал инцидентът, е отцепен от силите за сигурност.

В момента на мястото на експлозията има линейки и полицейски коли. Улица Истиклял, където стана инцидентът, в момента е напълно блокирана.

Превод: GlasNews