Румънец бе прострелян в главата от български полицаи, след като те и горски служители дебнели на нашия остров Средняк за хора, които крадат дърва. Случаят е от 3 октомври вечерта.

Макар формално остворът да се води българска територия - намира се в община Никопол, на места между река Дунав и румънската територия разстоянието е по-малко от 10 метра. Именно през такъв участък чужденецът и непълнолетния му син преминали на българска територия. Ползвали каруца, за да могат да натоварят повече дърва. Двамата разчитали на тъмното, за да не ги видят.

 

По това време обаче смесен екип от четирима полицаи от ОД на МВР - Плевен, и още толкова горски служители дебнели именно за кражба на дървета. След като видели нарушителите, опитали да ги спрат. Непълнолетното момче не успяло да се качи бързо в каруцата и било заловено. Баща му обаче се скрил. След като чул виковете на сина си, се върнал.

Последвала борба, при която все още се изяснява какво точно се е случило, но тя завършила с това, че мъжът бил прострелял в главата. Преди това е имало предупредителни изстрели. Бащата е закарал в болница в Румъния с опасност за живота, пише 24 часа.

Непълнолетното момче е задържано в България. Води се разследване за незаконно преминаване на границата. Подобно разследване ще се проведе и в Румъния, пише тамошният сайт digi24.ro