Трима служители в община Булкиза, Централна Албания, бяха арестувани от полицията в окръг Дибра по обвинение в издаване на фалшиви удостоверения, съобщиха албански медии.

Тримата арестувани са администраторът на административна единица Острен Люан Мйещри, специалистът по социални услуги в Острен Арлин Лимани и секретарят на общинския съвет в община Булкиза, съобщава „Шчиптаря".

 Според информация от полицията тримата са действали в сътрудничество един с друг и са злоупотребили със служебно положение, като са предоставяли фалшиви удостоверения за гражданско състояние на граждани, че са пребивавали в административна единица Острен с цел регистрация в дружество „Голо бърдо" и получаване на български паспорти, пише БТА.

Чешки медии разкриха кой е стрелецът от Прага СНИМКИ+ВИДЕО

За случая с фалшивите удостоверения първоначално е съобщила емисията „Фикс фаре" по телевизия „Топ ченъл" в свое разследване. Журналисти от медията са си купили удостоверение срещу 100 000 стари албански леки (близо 100 евро), отбелязва „Топ ченъл".

Към момента няма официална реакция от кмета на община Булкиза Фестиме Мйещри по случая с тримата арестувани служители на общината, сред които е и нейният брат Люан Мйещри, пише „Шчиптаря".