След 18 часа полицията в Хамбург успя да убеди мъж, който е влязъл на летището, да се предаде на полицията.  

Салман Е. е арестуван, а 4-годишната му дъщеря Аслихан, която той открадна от апартамента на бившата си съпруга, е освободена и предадена на лекарите, пише германското издание BILD.

„В събота, 4 ноември, около 19.20 ч. Салман Е. влязъл в апартамента на бившата си съпруга Севда Е. За установяване на контакт използвал обява, която публикувал в интернет. Използвайки фалшив имейл адрес, уредил среща с нищо неподозиращата си бивша съпруга и отвлякъл дъщеря им“, съобщава изданието, позовавайки се на местната полиция

След това заподозреният се насочил към летището и пробил оградата.

"Той паркира колата, от която е свалил регистрационните табели, до пълен пътнически самолет на Turkish Airlines с искане да го пуснат с детето му в Турция. В същото време той хвърли коктейли Молотов и стреля няколко пъти, съобщиха от полицията.

Според полицията обаче приоритет на операцията им е била безопасността на детето.

Атаката на летището в Хамбург - какво се знае

Летище Хамбург остана затворено от вечерта на 4 ноември поради влизане на въоръжен мъж на територията му. Летището и самолетът, близо до който е паркирал нападателят, са напълно евакуирани.

С мъжа в колата била дъщеря му, която той откраднал от бившата си жена. Жената предупредила полицията и службите за спешна помощ, че Салман Е. отива на летището с детето. Очевидно причината за конфликта е разгорещен спор за попечителството.

Въоръжен баща нахлу в летище, стреля и хвърля коктейли Молотов