Сръбските власти разкриха подробности за убийството на 2-годишната Данка Илич, която бе в неизвестност 10 дни.

Министърът на вътрешните работи Братислав Гашич заяви, че полицията разполага с признанията на двама заподозрени и с веществени доказателства в подкрепа на тези признания, съобщават сръбските медии.

Откриха мъртво 2-годишното момиченце, изчезнало в Сърбия

И двамата мъже са 50-годишни и работят за местното водоснабдително дружество. Те са блъснали момиченцето със служебна кола.

2-годишната Данка изчезна от район Банско поле в град Бор на 23 март. Установено е, че тя е убита в същия ден, в който е изчезнала.

Установено е, че е била блъсната от автомобил, а шофьорът и неговият спътник са взели тялото, за да прикрият престъплението си, като са го изхвърлили на сметище.

Разследването е установило още, че момичето е изчезнало в рамките на минути, когато майката е отишла до колата, за да донесе вода за друго дете. Данка е излязла от двора на къщата си на пътя.

По това време заподозрените са спрели близо до къщата, за да се почерпят. Когато са приключили и са запалили колата, са блъснали детето. Майката е видяла тази кола и мъжете, но не е знаела какво са направили.

Интерпол издирва момиченцето, изчезнало преди седмица в Сърбия

Според полицейското разследване заподозрените са взели тялото на момиченцето и са го поставили върху инструментите на задната седалка на автомобила.

Когато майката повикала бащата на Данка в момента, в който изчезва, той спрял колата на заподозрените и ги попитал дали са виждали малко момиче, на което те отговорили, че не са, съобщи БТВ.

Заподозрените се отправили към сметището и изхвърлили тялото на момиченцето. Единият от тях по-късно се отзовал на призива на шефа си и се включил в издирването на момиченцето, каза вътрешният министър Братислав Гашич.

Двамата заподозрени са били разпитани от полицията на втория ден от изчезването на Данка, включително и на полиграфски тест, на който единият от тях се е провалил.

Полицията е използвала всички данни от телефоните в района, частните камери за наблюдение, GPS данните от автомобилите в околността. По време на 10-дневното издирване са били претърсени всички къщи, мазета, автомобили и гори.

Сметището, където заподозрените са изхвърлили тялото на детето, е претърсвано два пъти. Тялото на Данка все още липсва. Полицията има информация, че единият от заподозрените го е преместил на 28 март.