Седем души бяха убити и 34 бяха ранени вчера при руски удар по жилищен квартал в Харков, съобщи прокуратурата на втория по големина град в Украйна, цитирана от Франс прес. Атаки е имало и в Одеса.

Руските сили бомбардираха жилищни сгради в Слободския район на Харков.

Резултатът - десетина жилища и едно депо за тролейбуси бяха повредени.

Ракетен удар над пристанището на Николаев

През нощта в Одеса е имало три много силни удара. По предварителна информация няма загинали. Това обяви  депутатът от градския съвет Марина Лозовенко.

След разговор с кмета на Николаев тя обясни, че в центъра на града са нанесени три ракетни удара. „Дали има жертви ще говорим с градоначалника пак, за да разбера. Днес искаме да изпратим хуманитарна помощ в тази посока, защото там има проблем с горивото”, посочи Лозовенко пред Нова телевизия.

Откриха телата на 57 души в масов гроб в Буча


Депутатът от градския съвет благодари за изпратената хуманитарна помощ към Одеса. „Няма проблеми с храната тук. На разстояние от 100-120 км обаче хората усещат какво е да нямаш храна и вода. И това се случва в 21 век”, коментира тя.

Лозовенко обясни, че всеки ден се питат какво са направили на руснаците, за се случва всичко това. „Какво става в този свят? Защо? Погледнете какво се случва в Буча, в Ирпен. Тези деца, които трябва да живеят, ги няма на този свят. Ние и Бог няма да простим за смъртта на децата и жените”, категорична е тя.