Италианските власти арестуваха 35 души при серия от акции срещу заподозрени членове на мафията, съобщиха от полицията, като засилиха търсенето на най-издирвания престъпник в страната.

Операцията е част от по-широкообхватно разследване, целящо залавянето на Матео Месина Денаро, бос на сицилианската мафия Коза Ностра, който се укрива от 1993 г., се казва в изявление на карабинерите.

При спецакциите, в които са използвани екипи от полицейски хеликоптери, е обърнато внимание на предполагаеми членове на мафията в района на Трапани, град в Западна Сицилия, и са арестувани хора, заподозрени в престъпен заговор, изнудване и хазарт, наред с други престъпления, съобщи "Ройтерс".

Месина Денаро все още е бил в състояние да издава заповеди, свързани с начина на управление на мафията в района, който е негова регионална крепост, въпреки дългото си укриване, заяви полицията.

Операцията, насочена срещу общо 70 души, включваше претърсвания и изземване на имущество от останалите заподозрени, допълват карабинерите.

Месина Денаро е осъден задочно на доживотен затвор за ролята си в убийствата на антимафиотите Джовани Фалконе и Паоло Борселино през 1992 г.

Той е осъден на доживотен затвор и за ролята си в бомбените атентати във Флоренция, Рим и Милано, при които през следващата година загинаха 10 души.