Английски фенове отново станаха център на внимание за европейските медии. Този път с антисемитска проява по време на полет. Привърженици на "Уест Хем" са заснети да пеят обидна песен на ортодоксален юдеин, докато той се настанява на мястото си в самолета.

Случаят е от този четвъртък на борда на полета, с който англичаните пътували към Белгия за мача си от Лига Европа, който се проведе миналата вечер.

Докато мъжът, който бил облечен в традиционно еврейско облекло, вървял по пътеката малка група от фенове започнали да пеят песен. В нея била засегната темата за размера на половите органи на еврейския народ.

Обидният текст обаче бил изпят с препратки към "Тотнъм" – един от най-големите съперници на "Уест Хем", но и квартал известен с голямата си еврейска общност.

Видеото бързо се разпространява в мрежата като носи вълна от негодувание срещу постъпката на запалянковците. Недоволните желаят виновните фенове да понесат отговорност, като се обръщат както към властите, така и към официалните лица във футболния клуб. Случаят бе осъден и от видни аглийски политици.

Междувременно говорител на клуба заяви, че отборът е възмутен от случая и осъждат индивидуалната постъпка на запалянковците.

Всички замесени фенове ще понесат забрана за посещаване на мачове.

“Равенството и толерантността са сърцето на клуба и не приветстваме, никой който не ги споделя”, завършват позицията си от "Уест Хем".

Към момента няма становище по случая от английската полиция.

Превод: GlasNews.bg