Най-малко четирима души загинаха при катастрофа на претъпкан с мигранти микробус с българска регистрация в Унгария днес, предаде ДПА, като се позова на агенция 112 Имърджънси прес. Злополуката е станала на няколко километра от границата с Австрия. Микробусът паднал от мост в река Репче в малкия западен унгарски град Капувар.

Трима мигранти и шофьорът са загинали. Осем мигранти са ранени, съобщи БТА. Засега причината за катастрофата не е изяснена. Микробусът обаче бил претъпкан, като в него пътували общи 12 души. Унгарските власти не посочиха националността на шофьора и мигрантите.

Унгария се намира на т.нар. балкански маршрут за транспортиране на мигранти от Турция през няколко държави в Югоизточна Европа до западната част на континента. Тежките катастрофи с автомобили, превозващи мигранти, са често явление, тъй като шофьорите са подложени на силен стрес и понякога са преследвани от полицията, отбелязва ДПА.

При днешната злополука обаче наблизо не е имало полицаи.

Припомняме, преди дни микробус с българска регистрация катастрофира край унгарската столица Будапеща. При инцидента е загинала една жена на около 60 години, а други осем са ранени и откарани в болница.

Български бус катастрофира в Унгария, има жертва СНИМКИ

Загиналата българка в Унгария събирала пари за операция на сина си