Погребението на Елизабет II, планирано преди много години, ще бъде поето от погребална къща Leverton & Sons. Нарича се операция Лондон Бридж.

Тайният план за дните след смъртта на Елизабет II

Жителите на Шотландия първи ще се сбогуват с Елизабет II. След това тялото на кралицата ще бъде транспортирано със самолет до Уестминстърския дворец в Лондон. Там ще бъде отслужена панихида и хората ще могат да се прощават с кралицата в продължение на четири дни.

„Този ​​етап се нарича lying in state. За какво е той. Смята се, че кралят има две тела. Тялото на човека, който заема длъжността, и самата царска длъжност, дадена от Бога свише. Небесното тяло, така да се каже, сега сменя собственика си. Принц Чарлз влиза в кралското небесно тяло“, обясни историкът Михаил Питателев в интервю за Lenta.ru

Както отбелязва историкът, окончателното предаване на властта ще се случи, когато кралският бижутер вземе скиптъра от ръцете на кралицата и свали нейната корона. Това ще се случи на 19 септември на погребението в Уестминстърския дворец.

„Все пак кралица Елизабет II е най-дълго управлявалата. Тя изпревари Виктория. Тя си отива на толкова почтена възраст. Когато ковчегът бъде спуснат в земята, ще бъдат обявени две минути мълчание, цялата страна просто ще се изправи и ще замръзне. И в Шотландия в Единбургския замък, и в Лондон в Хайд парк ще бъдат изстреляни 96 топовни изстрела за всяка година от нейния живот“, заключи той.

Тя сякаш живееше вечно. Елизабет II беше на престола 70 години. По време на нейното управление се сменят 15 министър-председатели - от Уинстън Чърчил до Лиз Тръс, която обяви смъртта на кралицата.

Превод: GlasNews

Погребението на кралица Елизабет II - стълпотворение на световни лидери. Без трима...