Ръководителят на детската благотворителна организация Action for Children, 60-годишният Пол Карбъри, се оказа осъден убиец. 

През 1979 г., на 16-годишна възраст, Карбъри намушкал 21-годишния Джон Мъри пет пъти, докато водел шотландски футболни фенове в Лондон за мач. Освен това е ранил друг пътник във влака. Мъжът е признат за виновен в убийство и лежал в затвор за непълнолетни и затвор за възрастни, преди да бъде освободен през 1985 г.

"Това е нещо, за което съжалявам всеки ден от живота си. Семейството нямаше любим човек заради мен", каза той пред Mirror.

На въпрос дали все още го преследва, той добави: „Разбира се. Беше важен фактор в живота ми. И всъщност повлия на това, което направих като резултат.“

Той твърди, че не е говорил за миналото си от уважение към жертвата и семейството му.

Миналия май Кейт Мидълтън се срещна с Карбъри в начално училище в Сейнт Джонс. Принцесата на Уелс разговаря с изпълнителния директор на Action for Children относно обучението на децата за емоциите.

Кейт Мидълтън и Пол Карбъри през май 2022 г.

Директорът, който получава 190 000 долара годишно, работи и за оперативната група за тежка и организирана престъпност в родната си Шотландия.

AfC каза, че Дворецът е бил информиран за криминалното минало на Карбъри, когато той е станал главен изпълнителен директор. Не е ясно дали Кейт и Уилям са знаели за това.

Няма споменаване на престъплението в нито една документация на Фондацията и Карбъри никога не е говорил за него публично, твърдейки, че „не иска да отваря стари рани за никого“.

Кейт Мидълтън и Пол Карбъри през май 2022 гцял екран
Кейт Мидълтън и Пол Карбъри през май 2022 г. Снимка: Getty Images
 
Превод: GlasNews