При украински обстрел по граничния пункт до село Логачевка в Югоизточна Русия е загинал един човек, а четирима са ранени, се казва в съобщение на губернатора на Белгородска област Вячеслав Гладков, предаде Франс прес.

"За съжаление, има един загинал - украински гражданин, роден през 1942 г. Има и четирима с леки наранявания, трима от които също са украинци", написа в Гладков в "Телеграм", след като предаде, че "граничният пункт при Логачевка е подложен на обстрел от Украйна".

"Според предварителната информация има частично разрушени жилищни постройки, както и повредени автомобили и електропроводи", допълни той, като уточни, че службите за спешни случаи са прекъснали снабдяването с газ и електричество.

Съобщението за обстрела идва след като украинската армия успя да си върне важни територии от руските сили, основно в североизточната Харковска област, която граничи с Белгородска в Русия. В събота Киев обяви, че си е върнал контрола върху стратегическото село Купянск, намиращо се на петдесет километра от руската граница при Логачевка.