Екоактивисти атакуваха днес в Ибиса суперяхтата на наследницата на Walmart Нанси Уолтън Лори, която се оценява на 280 милиона евро. Със спрей боя те добавиха малко червено и черно към дизайна на лодката.  

Вегани активисти от организацията Futuro Vegetal ("Бъдеще на зеленчуците") заляха с боя 400-метровия съд. След това издигнаха транспарант с лозунга: „Вие консумирате страданието на другите“.

Яхта Нанси Уолтън Лорцял екран
Яхтата на Нанси Уолтън Лор

В своите социални медии активисти от Futuro Vegetal написаха, че „единствената причина да поддържаме икономическата система, която ни води към еко-социален колапс, е да запазим привилегиите на малка привилегирована класа“, съобщава The Daily Mail.

 

Суперяхтата е собственост на наследницата на Walmart Нанси Уолтън Лори. Тя е дъщеря на съоснователя Джеймс "Бъд" Уолтън. Индексът на милиардерите на Bloomberg оценява нейното нетно състояние на 7,77 милиарда долара.

Яхтата беше закотвена на пристанището на Ибиса около пет дни, активистите организираха представлението, когато екипажът се канеше да напусне кея. Според полицията двама протестиращи са задържани.