33-годишният Арън Сандерсън, ръководител на група електротехници в BAE Systems Submarines от Уолни Айлънд, Бароу-ин-Фърнес (индустриален и пристанищен град в Англия, в графство Камбрия), стана крал на малкия остров Пийл с един хотел и древен замък, побеждавайки 200 кандидати от цял ​​свят за този пост, пише The Mirror.

В началото на годината той кандидатства за участие в състезанието за правото да стане собственик на хотел Ship Inn на остров Пийл, който се намира на половин миля от брега на Фърнес в Камбрия.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Ship Inn Piel Island (@king_of_piel)

Градският съвет на Бароу, който ръководи процеса, обяви необичайното „свободно място“ през декември 2021 г., привличайки интереса на почти 200 кандидати от цял ​​свят. Задълженията на монарха включват управлението на известния хотел "Ship Inn", за който се смята, че се е появил преди повече от 300 години, и поддържането на реда на острова в продължение на десет години. На острова има и руини на 900-годишен замък, горичка и осем частни вили.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Peter Farrell (@peterfarrellbjj)

Според британеца, той никога не е мислил, че ще бъде избран за крал, но му харесва новата роля.

„Имаше период от няколко месеца, когато си помислих: „По дяволите, току-що получих остров. Какво направих?" Но сега сутринта седя на прага с халба бира и изглежда като моят личен рай", призна Сандерсън.

Въпреки огромната конкуренция за позицията, тесните връзки с острова направиха Сандерсън идеален кандидат.

„Къмпингувам тук от дете и съм редовен посетител на това място от толкова дълго време – откакто се помня“, призна той.

На церемонията по "коронясването" Сандерсън беше залят с бира, а след това той сложи шлем и седна на трон от бирена бъчва пред очите на стотици гости. Предишният монарх, Род Скар, благослови мъжа с меча за власт. Сега Сандерсън има правото да посвети в рицари онези, които са се възползвали от острова.

Традицията да се избира крал на остров Пийл се заражда през първата половина на 19-и век.

Крепостта е построена от монасите от абатството Фърнес, заселили се на острова през 12 век. Но сега туристите могат да опънат палатка на острова срещу £5 на вечер.

Можете да стигнете до острова с ферибот, който отнема 15 минути, или пеша при отлив. Сандерсън призна, че поради това правенето на бизнес не е толкова лесно, защото трябва точно да планирате целия транспорт. Освен това той, като монарх, трябва да се грижи не само за посетителите на механата, но и за други жители на неговите владения.

Превод: GlasNews