47-годишната Димпна Маккена с малката си дъщеря Дакота от Бирмингам, Англия, беше затънала в дългове и беше въвлечена в сложна интернет измама, включваща фалшив милионер, който уж спечелил от лотарията. 

Жената смятала, че се е свързала онлайн с двойка, която е спечелила лотарията EuroMillions през януари, пише New York Post. "Съпрузите" твърдели, че искат да използват част от състоянието си от близо 77 милиона долара, за да помогнат на 10-годишната дъщеря на жената, която е с аутизъм, да живее по-добър живот.

„Тя често има безсънни нощи поради тревожност. Винаги съм до леглото й и я държа за ръка. Не мога да работя“, казва майката от Обединеното кралство.

Жената дължала почти 9000 долара и мислела, че е намерила помощ от предполагаемата двойка Ричард и Деби Нътол, с които се свързала във Facebook. Британката се надявала на помощ. Нътол са реална двойка от Ланкашир, Англия, която спечели джакпота EuroMillions. В крайна сметка, след като британката беше помолена за лична финансова информация, Маккена осъзна, че тя е част от нищо повече от жестока измама.

„За новите печеливши от лотарията, защо им е да прекарват толкова много време, пишейки ми? Щях да си похарча парите“, каза самотната майка.

Самотна майка, жертва на измамници, болно дете, надежда за помощ, жестока измама, печеливши от лотария, онлайн измамаЦял екран
Измамници се представиха за семейна двойка, която е спечелила милиони Снимка: SWNS

Сега Маккена иска да предупреди онези, които могат да станат жертва на измама, която е забелязала, преди да е станало твърде късно.

"Как може човек да се превърне от невинно бебе в чудовище? Това е отвратително... Вбесява ме, че тези хора правят това", каза още британката.

Самотна майка, жертва на измамници, болно дете, надежда за помощ, жестока измама, печеливши от лотария, онлайн измамаЦял екран
Маккена иска да предупреди онези, които може да станат жертви на измами Снимка: SWNS

Междувременно лотарийният оператор Allwyn удвои предупрежденията си за подобни измами.

„Знаем, че има хора и организации, които се опитват да получат плащания или лична информация от хората под различни предлози. Насърчаваме хората да помнят, че ако нещо изглежда твърде хубаво, за да е истина, вероятно то не е така“, каза говорител на компанията, добавяйки, че акаунтът във Фейсбук на претендентите за семейство Нътъл е бил деактивиран.