Щастлив край на инфарктна случка във Великобритания, причинена от мощната бура в страната.

Герой успя да спаси тригодишно момиченце и майка му от потъваща кола сред хаоса на стихията, като се покатери по мост и ги пренесе на безопасно място.

Лиъм Стайч видял колата,  хваната в капан от наводнението снощи в Хол Грийн, Бирмингам, и не се поколебал да помогне. Той попаднал на бедстващото семейство, докато се разхождал с приятелката си Тиа Дрейпър, бременна в петия месец.

Драматично видео показва как безстрашният герой виси от моста и разбива задния прозорец на машината, преди да използва ремъци с тресчотка, за да завърже автомобила на жената за парапетите, за да го спре да потъне, пише "Дейли Мейл".

Той спасил момиченцето, като успял да го измъкне и хвърли в скута на Тиа, която стояла на моста и снимала инфактната ситуация.

Младеж се изложи страшно, набра си стока и изчезна ВИДЕО+СНИМКИ

@littledoweknow.life What a crazy experience we was orignially only going for a walk ???? #localhero #floods #rescue #scary #lifesavers #stutter #safe #inthemoment #sareholemill #hallgreen #silly #driver ♬ original sound - T

Полицията в Уест Мидландс приветства Лиъм като „местен герой“ – но скромният баща на две деца настоя, че  просто е действал „по инстинкт“.

 „Вървяхме по мост и чух жена да крещи от колата. Тя викаше: "Помогнете ми, помогнете ми, моля, спасете бебето ми, тя е отзад!" Предната част на колата й сочеше надолу във водата, така че аз се спунах от моста, но внимавах да не натоварвам повече колата, в случай че потъне. Казах на жената да запази спокойствие, да си свали прозореца и да ми даде детето си. Казах й: „Дай ми ръката на бебето, ще я измъкна“, разказва той.

Грозно! Пловдивчанин изсипа камион със смет на оживен булевард СНИМКИ

Дамата успяла да свали прозореца си само наполовина, така че аз взех момиченцето и го я хвърлих зад мен в скута на Тиа, която беше на моста.

 Тази нощ Обединеното кралство беше ударено от мощна буря. Цели 300 предупреждения за наводнения има в Англия и Уелс. Потвърдено е, че един човек е загинал при бурята, след като колата му е била затисната от дърво.

Превод: GlasNews.bg