Мощна буря се разрази вчера в Италия. Засегнати бяха провинциите Тревизо, Падуа и Венеция. Мълнии, силни ветрове и градушки опустошиха градове и околности.

Силните градушки започнаха в късния следобед на 19 юли, първо в североизточната част на Венето. След това природното явление засегна особено районите на общините Монтебелуна, Корнуда, Крочета дел Монтело и Педероба, в провинция Тревизо. Лед с размерите на топки за тенис са заснети от очевидци. Големи щети са нанесени автомобили, оставени на паркинги.

Силна буря в Северозападна България, повалени са дървета и ел. стълбове СНИМКИ

Кметът на регион Венето Лука Зая заяви: "Днес ще подпиша удължаването на извънредното положение, преброяванията на щетите, които се извършват от ранните часове на сутринта, са завършени. Има много ранени хора. Двадесет от тях се явиха в спешните отделения.

Припомняме, че бщо пет жертви на разразилите се вчера бури - трима души са загинали в Хърватия, една жена в Словения и една в Босна и Херцеговина. В Сърбия са били евакуирани 15 човека. Лошото време обхвана първо Словения тази седмица, където, край езерото Блед вчера загина една жена. Двама мъже, 50-годишен пешеходец и 48-годишен шофьор, загинаха в хърватската столица Загреб вчера след падане на дървета, а десетки са били ранени. Един човек (на 40 години) е загинал и в хърватската област Славония, след като върху автомобила му, в който се е намирал в този момент, е паднало дърво.

Ето част от споделените кадри на ледените късове, някои от които с причудлива форма: