Куриозен случай учителка в Италия. Преподавателката по литература и философия Чинция Паолина Де Лио е прекарала 24 години на тази длъжност, но всъщност е работила само четири от тях, а през останалото време е се е забавлявала по различни начини.

Учителка най-накрая е уволнена, след като в продължение на 20 години избягвала работа, преди да бъде "забелязана на плажа".

Останалото време 56-годишната жена прекарвала творчески, използвайки болнични, отпуски и разрешения за участие в конференции, за да избягва извършването на реална работа, казано по нашенски - да скатава.

Съобщава се, че в редките случаи, когато се е появявала на работа, учениците са бойкотирали уроците ѝ заради нейния безгрижен стил на преподаване, пише The Times.

Тя е обвинена, че "чати" на телефона си по време на изпити, че няма копие от учебника, по който трябва да преподава, затова го заема от тях, и че поставя оценки на случаен принцип.

Но схемата на Де Лио се провалила по нелеп начин - по време на привидно рутинна училищна инспекция. По време на една от редките ѝ появявания на работа в Италия инспекторите заявили, че уроците ѝ са объркани и тя импровизира, и накрая, на 22 юни тази година, тя била уволнена според италианските медии. Това обаче се случва, след като тя завежда дело срещу училището и за кратко време си връща работата - преди да се появят разкрития за работните ѝ навици и съдът бързо да отмени решението си.

Италианският Върховен съд я обяви за "трайно и абсолютно неподходяща" за учителка въпреки твърденията ѝ, че има три дипломи. Освен това тя е обявена за "най-лошия служител в Италия" от гимназията си близо до Венеция. Когато журналисти потърсиха Де Лио за коментар, тя отказва, тъй като е на плажа.

Шокиращо е, че Де Лио не е единственият служител, обвинен в съкращаване на разходите за работата си в Италия.

Беше съобщено, че 66-годишният здравен работник Салваторе Скумаче е "струвал" на италианската държава близо 500 000 евро, след като в продължение на 15 години е твърдял, че работи като служител по противопожарна безопасност в болница.

Той е бил видян в болницата само веднъж - в деня, в който е подписал договора си.

Превод: GlasNews