С напредването на първия ден от руската инвазия в Украйна започна и паническото напускане на столицата Киев от хиляди хора.

Русия отсече: Не удряме украински градове, поразяваме военни цели ВИДЕО

Екипите на световните агенции и потребители в социалните мрежи съобщават за големи колони автомобили на изходите на града.

Официално властите призоваха населението да се евакуира на безопасно място, затова и много са нахлули в подземните метростанции, в опит да бъдат защитени.

Българин в Украйна: Не вярвахме, че Путин ще атакува, ще обстрелва хора

Припомняме ви, че тази сутрин Русия започна да нанася ракетни и артилерийски удари по стратегически обекти, а нейни танкове влязоха в поне две украински области.

Взривове отекват в Киев, Харков, Одеса… Путиновата операция в Украйна ВИДЕО

Според CNN войски и военна техника са влезли в Украйна от граничен пункт в Беларус.

Във видеоклип, заснет на граничния пункт Сенковка, Украйна, с Веселовка, Беларус, се вижда, че колоната влиза в Украйна около 6:48 ч. местно време.

През последните седмици Русия е събрала значителен брой войници, превозни средства и танкове в Беларус, близо до границата с Украйна. През това време двете страни проведоха съвместни военни учения на територията на страните, както и в близост до беларуско-украинската граница.

Две села в Луганска област са били превзети при руската военна операция в Украйна, предаде агенция УНИАН, като се позова на властите в Киев. Става дума за Городище и Меловое.

В Луцк пък е взривена телевизионната кула.

В областите Киев, Днепропетровск и ред други се съобщава за пожари на територията на военни поделения.