Въпреки факта, че коронацията на Чарлз III вече е история, моменти, които не всеки е видял, продължават да изплуват в мрежата. Един от тях е инцидент, който се случи, когато полк от придворната кавалерия придружаваше краля и кралицата след коронацията им в търговския център на Лондон.

Около 160 войници бяха част от ескорта на дворцовата кавалерия на суверена и всичко вървеше по план, но в един момент един от войниците от лейбгвардията загуби контрол над коня, пише Express.

В медиите се разпространяват кадри как животното се врязва в тълпата, докато ездачът отчаяно се опитва да го овладее. Пазачите покрай пътя се опитаха да отстъпят настрани, когато конят се блъсна в барикадата, събаряйки я, и в тълпата от зяпачи, които избягаха. Един от гардовете паднал, а негови колеги му помогнали да стане.

За щастие конят в крайна сметка беше овладян и преместен на позиция зад каретата на Gold State.

Когато кралят и кралицата пътуваха до Бъкингамския дворец от Уестминстърското абатство след коронацията им, те бяха придружени от повече от 4000 военни. Начело на процесията, на около миля напред, беше бригаден генерал-лейтенант полковник Джеймс Шоу, на кон, наречен Шадоу Соверен.

Превод: GlasNews