В Обединеното кралство бившият началник на полицията Брайън Маккензи призна в Камарата на лордовете, че не е докладвал за кражбата на кредитната карта на жена си, когато разбрал, че крадецът харчи по-малко от нея. 

81-годишният лорд от Framwellgate направи изненадващото признание по време на една от срещите, оставяйки залата в шок, пише Daily Star. Първоначално мнозина не повярваха на бившия полицейски шеф. Той направи това изявление по време на дебат за електронните разплащателни машини. Според него кредитната карта е взета по време на едно от редките пътувания на жена му до Лондон.

„Наблюдавах използването на картата и трябва да кажа, че не докладвах на полицията, защото те харчеха по-малко от нея“, каза британецът.

Британският лорд Браян Макензи, кредитна карта, карта, крадец, пари, крадецът харчи по-малко, любопитство, обир на съпругата, кредитната карта на съпругата, не се обади на полициятаЦял екран
Политикът и бивш шеф на полицията изненада колегите си Снимка: Ex

Залата избухна в смях, но след това настъпи объркване и колегите лордове започнаха да разбират, че човекът говори сериозно.

„Мисля, че при подобни обстоятелства винаги трябва да казвате на полицията“, каза канцлерът баронеса Вере от Норбитън.

Това идва след началото на дебата в Камарата на лордовете относно достъпността на устройствата за плащане за хора с лошо или никакво зрение.

Превод: GlasNews