Имате ли доверие на семейния си лекар? Невероятен инцидент се разигра в Голденштед, Долна Саксония. В град с около 9000 жители д-р Флориан К. очевидно се е възползвал от доверието на своите пациенти. Мъжът продължил да преглежда пациенти дори когато бил болен от коронавирус. Кризисната група на провинцията смята, че това е основната причина за честотата на заболеваемост в градчето, която от няколко дни е около 200.

На 28 януари 2021 г. здравният отдел закрива практиката на доктора по „инфекциозни и хигиенни причини“. С прости думи - след увеличаването на броя на заразените, следата довела до кабинета на семейния лекар, пише bild.de. Някои от пациентите му признали, че лекарят понякога го приема без защитна маска, въпреки че има очевидни симптоми на коронавирус. Здравният отдел вече е преброил 200 жертви.

От 11 февруари полицията и прокуратурата на Олденбург разследват случаите на "телесна повреда" срещу лекаря. Според прокурора Матиас Ренеке, доктора го грозят до 5 години затвор!

Известно е, че Флориан К. е яростен критик на пандемията. Той смята, че коронавирусът не е по-опасен от обичайния грип.

Снимка: Corinna Perrevoort

„Такова небрежно отношение трябва да има последствия в съответствие с професионалното законодателство! Докато разследването не приключи, този лекар не трябва да има право да практикува и дори може да му бъде отнет лиценза", изрази мнение социалният политик от ХДС Фолкер Майер.