Появиха се смущаващи кадри на мъж, който блъска главата на жена в обществен фонтан, за да я удави.

Мъжът, който е на 52 години, все още е неидентифициран, но е обвинен в опит за убийство – след инцидента във вторник – 9 август, в парк, във Валенсия, Испания.

Съобщава се, че кавгата е станала, след като друг мъж предложил да направи снимка на двойката, докато стоят заедно във водата, но „фотографът“ избягал с телефона на агресивния мъж веднага щом той му го дал.

52-годишният мъж си помислил, че жената с него е помогнала за организирането на кражбата, и той се обърнал срещу нея и се опитал да я удави във фонтана, съобщават тамошни медии.

Появява се и видео, уловило момента на насилието, от което се вижда как гол до кръста мъж, който изглежда е в нетрезво състояние – държи жената за косата и натиска главата ѝ надолу към водата. Докато атаката продължава се чува човек извън кадъра, който крещи: „Той ще я убие“.

За щастие на жената – мъж, облечен с червена тениска, скача във фонтана и се опитва да изтръгне жената от ръцете на мъжа, като спасителят удря насилника в главата.

След това втори спасител в черна тениска нагазва във водата и нанася на насилника поредица от удари.

Дори след всички удари, които му били нанесени, нападателят продължил да се държи за косата на жената още около 30 секунди, докато и вторият спасител не го събарил със силен удар, принуждавайки го да я пусне.

След това освободената жена, облечена само по бельо, се измъкнала от фонтана на безопасно място, но полицаите ѝ предоставили дрехи.

Жертвата и нападателят били откарани в болница от парамедици, които пристигнали само минути по-късно.

Жената е била лекувана от ударите, които е получила, докато се е борила за живота си, а мъжът е бил лекуван за цепнати вежда и скула.

До пристигането на полицията крадецът на телефони и двама спасители са напуснали местопроизшествието.

Превод: Glasnews.bg