Мъж бе определен като "идиот", защото е имплантиранл хирургически чипът от банковата му карта, така че да не се налага да носи портфейл. 

В предаването This Morning бе разкрита историята на баща, който е първият британец, на когото са имплантирани данните от банковата му карта, което му позволява да плаща само с ръката си. 

40-годишният Арни Соке е платил £350, за да бъде поставена новата технология в ръката му в Германия.

Едиинят от водещите обяснява, че медицинският асистент от Западен Лондон е имал чип с размер на безопасна игла, поставен в ръката му от хирурзи.

Зрителите обаче не бяха съгласни и бързо се обърнаха изразиха мнението си в Twitter, за да изкажат ужаса си от новата технология. 

"Хората трябва да се събудят. Не мога да повярвам, че това нещо се ппромотира по телевизията. Сигурно повечето от вас смятат, че Библията е измислица", пише потребител.

Бащата на две деца Арни споделя пред The ​​Sun: „Използването на чипа изисква малко учене. Това е като нормална карта, но трябва да сте по-прецизни къде докосвате. Това означава, че не трябва да нося портфейл през цялото време.“

Съобщава се, че в Швеция 4000 души имат телесни чипове, свързани с техните банкови сметки. 

74-годишният бивш политик и водещ заяви: „Това ще бъде бъдещето за всички нас".

„Не, не, не мога да повярвам, че говорите за микрочипове в ръцете и че това е бъдещето. Не е моето бъдеще!", отбелязва потребител в дискусия на предаването.

"Прокарвайте „положителните страни“ на поставянето на микрочип в нас. Чисто зло или чиста глупост?", пита друг.

Чиповете от £220 са произведени от британско-полския стартъп Walletmor. Но те ще изтекат като обикновена банкова карта и тази на Арни ще трябва да бъде заменена при втора операция от £130 през 2029 г.