Мъж, който се опитвал да продаде къщата си, е блокиран, след като неговият „съсед клюкар“ кара потенциалната купувачка да избяга в паника. 

Според този разочарован мъж допреди два дни продажбата на дома му е била на етап сключване на договор, а първоначално заинтересованата купувачка е идвала на оглед. Въпреки това, докато купувачката стояла на улицата и обсъждала продажбата с брокера, „любопитен“ съсед се приближил да я заговори и в крайна сметка е изрекъл, по думите му, пълна лъжа.

Възрастната жена била толкова изплашена от разказите на съседа, че накрая изтичала в къщата, „плачейки и крещейки“, а след това въобще развалила сделката, пише Mirror.

„Тогава този съсед започна да говори лъжи за другите съседи, като например, че къщата срещу моята е „свърталище за наркотици“ и винаги има човек, паркиран пред къщата ми, който кара Харли и носи пистолет. Всичко това е невярно. Тя си оттегли офертата. Получихме само първия депозит, който след плащане на адвокатски такси дори не би си струвал такава караница. Знам, че най-вероятно не мога да направя нищо, но реших да разкажа за моята история, зада предпазя други хора“, написа мъжът, който пожела да остане анонимен в популярния форум Reddit.

Продажба на къща, къща, жилище, недвижими имоти, съседи, купувачът избяга, разваляне на сделката, съседите уплашени,Снимка: Pexels

Продавачът на къщата отбеляза, че тази ситуация е особено озадачаваща, тъй като, доколкото знае, те винаги са се разбирали добре със съседа си и до скорошния инцидент са имали само "положително взаимодействие" с него. Тъй като не разбирал действията му, той решил да потърси съвет от хората в Reddit.

„Честно казано, не бих преследвал старата жена. Но бих преследвал съседа. Приложимо ли е обезщетението при сделки с недвижими имоти? Ако е така, вероятно можете да получите обезщетение. Като начало, разбира се, трябва да се свържете с адвокат. Особено защото вашият съсед ще продължи да прави това. Знаете, че ще стане“, посъветва един от форумците.