Мъж от Обединеното кралство трябва да похарчи £30 000, за да намали височината на къщата си с 13 мм. 

На компанията Eco Custom Homes беше наредено да намали височината на нова къща в Бевърли, Източен Йоркшир, която беше по-висока от одобрените планове, съобщава Hull Live. Разработчикът твърди, че необходимото намаление е само 13 мм. В известието за прилагане на съвета се казва, че сградата изглежда тромава и неудобна в историческа консервационна зона.

Уейн Лоу, управляващ директор на Eco Custom Homes, каза, че работата ще струва около £30 000. Той каза, че решението е глупост и обеща да обжалва в Инспектората по планиране, което ще струва скъпо на общинския съвет.

"В одобрените планове ни беше позволено да построим къща със 157 мм по-висока от къщата на изток, но ние отидохме с 13 мм по-високо. Ако направим това, което казват тези служители, ще трябва по някакъв начин да вдигнем покрива на вече построения и много търсен дом, да премахнем няколко тухли и да поставим отново покрива, което би ни струвало около £30 000. Гарантирам, че никой, който живее в съседство или минава покрай него, няма да забележи и най-малка разлика“, обясни предприемачът.

Намаляване на къща, къща, сграда, повдигане на покрива на къща, твърде висока къща, екологични щети, градски съвет, пари, предприемач, строителен планЦял екран
Намаляването на височината на къщата ще струва около £30 000 Снимка: Hull Live

Според условията къщата трябва да отговаря на одобрените планове, така че да се впише в цялостния интериор на района. Съветът също така отбеляза, че прозорците от едната страна на къщата не трябва да са от прозрачно стъкло. Къщата е в непосредствена близост до две сгради от клас II и служителите по планирането казаха, че смятат, че различията са вредни за околността.