Канцлерът на Германия все още не е ваксинирана срещу коронавируса! Ангела Меркел многократно е подчертавала, че ще изчака, докато дойде нейният ред. За разлика от много страни, където политиците бяха първите, които се ваксинираха, Германия пое по различен път.

Според BILD германският канцлер трябвало да бъде ваксинирана в неделя, 11 април. В центъра Tempelhofer Feld е създаден запис на името на Ангела Меркел, дата на раждане 17 юли 1954 г. Както е известно, този берлински център ваксинира срещу коронавирус с британско-шведското лекарство AstraZeneca, което може да причини тромбоза. НО: Записът е отменен чрез платформата Doctolib.

Говорителят на правителството Стефен Зайберт не коментира директно ситуацията, само каза: „Канцлерът ще бъде ваксиниран в близко бъдеще. Тя определено ще информира обществеността за това”.

Възможна причина за отмяна на ваксинациите е това, че канцлерът Меркел е имала важна работна среща вчера. Според предварителната информация тя трябваше да присъства на закрито заседание на ХДС и ХСС, на което двама партийни лидери, Армин Лаше и Маркус Зедер, трябваше да заявят готовността си да се кандидатират за поста на канцлер на Съюза.

На средния пръст на лявата ръка на канцлера журналистите забелязаха шина, обикновено се прилага, когато сухожилието е скъсано. Меркел отказа да отговори на въпроса какво се е случило.

Превод и редакция: GlasNews.bg