Недоволна пенсионерска двойка окастри наполовина дървото на своите съседи, което растяло на границата на двата имота. Днес семейство Лии заявява, че няма да се поколебаят да го сторят отново, ако клоните пораснат отново.

Постъпката им е мотивирана от това, че според тях дървото привличало птици, които правели мръсотия по тяхната част от алеята.

Така ужасените членове на фамилията Мистри станали свидетели как трима дървосекачи орязали варварски посаденото растение миналата седмица.

От специално оформената в кръгла форма корона, останал грозен полукръг. Междусъседската история от предградието на английския град Шефийлд предизвика вълна от възмущение спрямо постъпката на двойката.

Още повече, че дървото било оформено с тяхното разрешение. В последните месеци обаче, семейство Лии започнали да недоволстват. Те се оплаквали, че гълъбите, гнездящи по клоните, цапали.

Така те се решили на кардиналната постъпка и извикали специалисти, които орязали всички разклонения, навлизащи в тяхното пространство.

За 75-годишната г-жа Лии вълната от критики, които получила, е прекалена и заявява, че тя и съпругът й просто не искали да им е мръсно.

Тя отбелязва и друга причина за посегателството – дървото им пречило на влизане в алеята, така те извикали професионалисти, които го "оформили".

Пред "Дейли Мейл" тя казва, че цели две трети от короната били в тяхна собственост. На забележката на един от градинарите, че клоните все някога отново ще пораснат, жената отвърнала, че тогава ще ги ореже отново.

Според нея въпреки стореното тя нямала проблеми с потърпевшото семейство Мистри, с които съжителстват цели 27 години.

В действителност обаче напрежение има, а г-жа Лии дори се шегува, че в момента са “съседи от ада”.

 Самият господин Мистри потвърждава, че до сега отношенията им били спокойни и дори приятелски. Техните деца си играели заедно и си вършели дребни услуги.

Той разказва, че заварил потърпевшото дърво, когато се нанесъл в къщата. Като оттогава многократно е оформял клоните му, за да не пречат.

Съседите му семейство Лии започнали да негодуват срещу гълъбите едва от март миналата година, като дори предприели някои действия, за да опитат да ги прогонят.

Те обаче били неуспешни, а така се стигнало до варварското посегателство срещу красивото дърво.

 Превод: GlasNews.bg