Жителите на Дарби, Англия, са ядосани заради мистериозен „високочестотен бръмчащ звук“, който дори градският съвет не може да открие. 

Спокойствието на английски град е нарушено от непрекъснат звън. Шумът в жилищен район на Спондон, Дарбишър, стана толкова силен, че градският съвет извика експерти, за да разберат какво може да бъде, пише Daily Star. Бяха представени различни теории, от нови жилищни сгради до вятърни турбини, но все още не е намерен убедителен отговор.

Миналия петък (12 април) местни жители съобщиха, че са чули мистериозен шум.

„Някой знае ли какъв е този високочестотен бръмчащ звук? Чувам го сутрин. Много досадно“, написа местен на страницата на Spondon Community Group във Facebook.

Дарби, град в Англия, Спондон, пътен знак, досаден звук, шум в града,Цял екран
Шумът в жилищен район на Спондон, Дарбишир, стана толкова силен, че съветът извика специалисти Снимка: Spondon Online

Много потребители на социалните медии коментираха това съобщение, като написаха, че са чули и звуков сигнал. Въпреки опитите да получат отговор от градския съвет на Дарби, те също не успяха да дадат незабавен отговор.

"Проучваме проблем, за който сигнализираха няколко жители. Засега обаче не можем да установим откъде идва шумът. Това е високочестотен звук, който се чува рано сутринта, а вчера беше Чува се през по-голямата част от деня. Изглежда, че може да идва от търговски парк или Smart Parc“, написа Градският съвет на Дарби във Facebook.