30-годишната британка Надин Донелон, заедно с приятеля си Джак, не пускат парно от две години, за да не плащат скъпия газ. Тя сподели опита си с журналисти от таблоида The Sun.

За да се стопли в мразовитите зимни вечери, Надин от Лондон се облича топло, използва нагреватели и одеяла, взема горещи бани сутрин и вечер, а също така има свой собствен уникален лайфхак с помощта на хранително фолио за изолиране на прозорците.

„Живеем в стар апартамент с прозорци без двоен стъклопакет, така че това е идеалното решение за запазване на топлината. Единственият недостатък е проблемът с вентилацията, така че затваряме само няколко от тях, за да можем понякога да оставим малко свежо въздух в стаята“, казва млада жена.

Според нея трябва да изрежете квадрат от филма с размера на прозореца, след това внимателно да го приложите към рамката и да го залепите към повърхността на стъклото под поток от горещ въздух от сешоар.

Надин твърдо вярва, че парите се харчат по-добре за качествена храна, вода, електричество и Wi-Fi.

"Преди около две години, когато цените просто полудяха, Джак и аз се спогледахме и осъзнахме, че не можем да си го позволим повече. Като креативни хора, хора на свободна практика, ние не печелим много", споделя тя.

Цени на газа, отопление, как да не плащате за газ, как да изолирате апартамент, лайфхакове, трикове, ВеликобританияЦял екран
30-годишната британка Надин Донелон не плаща бензин Снимка: Надин Донелон

Британката е убедена, че строгите спестявания през зимата ще помогнат да спестят голяма сума пари.

„Имаме много други разходи, така че трябва да се съсредоточим върху нещата, без които можем“, казва тя и добавя, че няма планове да пуска парно в скоро време.