Изплашени плажуващи избягаха от плаж в Испания, след като забелязаха две огромни акули, плуващи точно до тях. Първоначално почиващите не знаеха, че двата сини гиганта са само на няколко метра от брега на Портбоу, Каталуния.

Когато опасността била забелязана, любителите на плажа избягали, опитвайки се да намерят подслон на брега, съобщава Mirror. Във видео, публикувано в социалните мрежи, се чуват писъците на плувците.

За щастие, според местни съобщения, няма убити или ранени.

След инцидента кметът на Портбоу Гаел Родригес успокои жителите на града и каза: „Портбоу бийч е напълно безопасен“. Той добави, че сини акули често се забелязват край плажовете в общината, тъй като са местни за района.

Този инцидент не е първият с акули, наблюдавани край бреговете на Каталуния тази година. Миналия месец плажуващите бяха предупредени да не влизат във водата на три плажа в Алканара заради две сини акули.

Както знаете, синята акула (Prionace glauca) може да достигне до 4 метра дължина и да тежи до 200 кг. Този вид е включен в списъка на Международния съюз за опазване на природата като "застрашен". Сините акули нападат хора и дори ги убиват, въпреки че това е рядкост.

Превод: GlasNews