В Обединеното кралство тълпа от хора се събра, за да гледа как мъж се дави, след като падна в дълбока 30 фута река - и никой не се опита да му помогне.

Непотвърдени съобщения в социалните медии предполагат, че някои хора са си правили селфита по време на инцидента.

Мъж падна в река Оуз зад хотел Радисън близо до моста Оуз в Йорк в четвъртък следобед, пише The Telegraph.

„Тълпа от минувачи се събра на моста Owes Bridge и съседните пешеходни пътеки, за да наблюдават как мъжът се бори да задържи главата си над водата, без видими опити да му хвърли спасителен пояс“, каза говорител на полицията в Северен Йоркшир.

Мъжът е спасен с помощта на пожарната и спасителната служба на Северен Йоркшир и спасителната лодка на Йорк. На брега на реката лекарите му оказват първа помощ. Британецът, чието име не се съобщава, в момента е в болница и се възстановява.

Река Уз в Обединеното кралство, река, човек се давеше, стоеше и гледаше как се дави човек, хвърли спасителен пояс, спасители, минувачи, спасиха човекаЦял екран
Мъж падна в река Уз зад хотел "Радисън" близо до моста Снимка: Wessex News Agency

Тази история предизвика голям отзвук в социалните мрежи. Много хора не можеха да повярват, че очевидци на ситуацията не помогнаха на мъжа.

„Минах наблизо и видях суматоха, някой ни каза, че има човек във водата. Хората си правеха селфита на заден план. Не мога да намеря думи“, пише един мъж.

„Винаги си струва да запомните местоположението на спасителните шамандури на вашата местна река, в случай че трябва да помогнете на някой в ​​беда. Плаващите устройства ви позволяват да направите това с минимална опасност за себе си, което също е важно. Тези жизненоважни секунди могат да направят разликата“, каза сержант Тоби Горууд, който помогна за спасяването на мъжа.