Британският крал Чарлз III е разстроен, че възстановяването му от операция отнема малко повече от очакваното. Това съобщи неговият племенник Питър Филипс, говорейки пред медиите в Австралия по време на посещението си като патрон на благотворителната организация ISPS Handa.

46-годишният Питър Филипс, единственият син на принцеса Ан и нейния първи съпруг капитан Марк Филипс, каза, че монархът иска да се върне към официалните задължения, но лекарите му са го посъветвали да почива повече, съобщава Mirror.

Той вярва, че чичо му е „прагматичен“ и знае, че трябва да се „съсредоточи върху себе си“ за известно време, за да се подобри. Филипс каза, че 75-годишният Чарлз „натиска“ своя персонал, за да му позволи да възобнови повече кралски задължения.

Крал Чарлз III, кралица КамилаЦял екран
Крал Чарлз III с кралица Камила Снимка: Getty Images

„Той е в добро настроение, но в крайна сметка е много разстроен. Разстроен е, че не може да живее и да прави всичко, което иска. Но той е много прагматичен, разбира, че има период от време, когато наистина трябва да се съсредоточи върху себе си“, отбеляза Питър.

Говорейки пред репортери, племенникът на монарха добави: „Мисля, че Чарлз много иска да се върне към нормалния живот и вероятно е разочарован, че възстановяването му отнема малко повече време, отколкото би искал.“