Семейство от Сърбия преживя невиждана трагедия. 13-годишно момиче е заподозряно, че е намушкало до смърт по-малката си сестра на 7 години в апартамента на семейството в Лайпциг, Германия.

Сестрите били сами, разказват техни познати за Kurir, докато двете им по-големи сестри били на училище. Бащата на момичетата бил на работа, а майката - в Сърбия.

Престъплението е станало в петък вечерта в апартамент в Лайпциг, където живеело семейство от Тутин.

След убийството момичето извикало полиция и линейка, която транспортирала 7-годишната ѝ сестра, но тя починала от нараняванията си в местна болница.

Момиче на 7 почина от прободни рани, подозират 13-годишната му сестра

„Семейството е родом от Тутин, но живеят и работят в Германия. Двамата имат четири дъщери и никога не е имало проблеми помежду им. Не сме чули никакво насилие. Съвсем нормално семейство, което често идваше в Сърбия“, разказва познат на семейството, пожелал анонимност.

„Тази нощ загубиха две дъщери. Както ни разказаха познати, живеещи там, момичетата били сами в апартамента и в това няма нищо необичайно, тъй като и преди са били сами, тъй като родителите им работят“, разказва познатият на семейството.

Според запознати на семейството майката е била извън страната.

„Двете по-големи момичета - на 15 и 16 години, са били на училище, докато баща им е бил на работа. Твърди се, че майката е била в Сърбия, за да удължи визата си за престой. Нямаше никакви признаци, че ще се случи нещо толкова ужасно. Версиите са две - едната е, че двете са играли опасни игри и са използвали ножове и така е станало убийството. Другата е, че по-голямата сестра е намушкала по-малката след спречкване“, казва още познатият на семейството.

13-годишното момиче е било цялото в кръв, но въпреки това е извикало полиция и линейка. Казало, че сестра ѝ е била намушкана и кърви обилно.

Лекарите са дошли и са намерили момиченцето в локва кръв, давали са малък шанс да оцелее. В болницата са я реанимирали, но по-късно детето е починало.

13-годишното момиче е откарано в психиатрична клиника, съобщиха властите в Германия.

„Родителите са били в шок. Доколкото чух, на майката ѝ прилошало, когато разбрала, че е останала без детето си, а още по-голям шок последвал, когато разбрала как е пострадала“, разказва още познатият на семейството.

Момичето, обвинено, че е наранило сестра си, все още не е разпитано от прокуратурата в Лайпциг.

Разследващите са установили всички факти по престъплението от петък, като са взели и оръжието на престъплението, което е открито в апартамента.