Шофьор умишлено се вряза с камиона си в дома на своята приятелка, докато двете й деца били вътре.

Дерек Уилингтън се блъснал два пъти на заден ход в къщата, която се намира в Източен Килбрайд, Ланаркшир. В резултат на това хората от 7 жилища са евакуирани, а две от тях са били разрушени.

Сметката за отмъщението възлиза на фрапиращите £475 000 паунда. Мъжът се призна за виновен пред съда, който го обвини и в създаване на заплаха за живота на няколко души. Инцидентът станал миналата година.

По време на престъплението 34-годишният мъж бил в пробация за друго нападение над своята приятелка Касиди.

Жената му казала да стои далеч от нея, след като Уилингтън я ударил в стена и я влачил за косата.

Въпреки това той не се отказал, а продължил да я тормози – многократно се опитвал да се свърже с нея. Така се стигнало и до фаталната дата – 6 септември.

Пияният Уилингтън се обадил на жената, а тя отново му отказала среща. “Ще паркирам камиона  в хола ти”, заплашил  я той по телефона.

По-късно Касиди била навън и видяла бившия си приятел, който карал ТИР-а към нейния дом. Двамата говорили, а жената казала да не ходи към къщата – там били децата й. Това обаче не вразумило англичанина, а Касиди избягала към дома си.

Техен познат свидетелства, че видял Уилингтън да маневрира на улицата, а после на заден ход и с висока скорост, да се блъска в сградата. Мъжът повторил маневрата, а после избягал.

Свидетелят успял да изведе децата, които били невредими.

Когато пристигнали полицаите, Касиди говорила с извършителя, който я заплашил, че ще се върне отново, за да я “довърши”.

Камионът, с който било извършено престъплението, бил открит на следващата сутрин на паркинг, а портмонето на Уилингтън било вътре.

Специалисти изчислили, че щетите, които мъжът нанесъл, са на стойност 475 000 паунда. Включени са материалните загуби, както и косвените – щетите за собствениците, които губели пари от наема на собствеността си.

Уилингтън е обвинен за шокиращата си постъпка, предишните нападения над Касиди и оплюване на офицер. Окончателната му присъда ще бъде решена след месец.

Превод:  GlasNews.bg