Лейди Коболд, известна като "Дамата на рокендрола", почина. Криси Литън Коболд организира пищни партита в семейното си имение, на които присъстваха музикантите Led Zeppelin, Queen, Rolling Stones и Oasis. Лейди Коболд беше на 83 години. 

Покана за Knebworth House никога не е била тривиално събитие. Сред други гости тук са Rolling Stones, Led Zeppelin, Queen или Oasis, чиито разпродадени концерти през 70-те, 80-те и 90-те направиха мястото увековечено като дом на рокендрола, пише Daily Mail.

Въпреки това имаше някои строги правила: „Няма значение с кого споделяте леглото, трябва да напуснете стаята до 10 часа сутринта, защото тогава кадифеното въже се връща на мястото си и туристите, които са си купили билети, се допускат. Ако закъсняваш, можеше да набуташ всичко под леглото и да се върнеш по-късно”, спомня си един от купонджиите.

Лейди Коболд трябваше да ръководи несигурния бизнес по поддържане на къщата, следейки отблизо печалбите, въпреки че това изглеждаше в противоречие с нейната магическа хипи красота и неземна външност.

В продължение на десетилетия Криси Литън Коболд и нейният покоен съпруг Дейвид, 2-ри лорд Коболд, поддържаха семейната резиденция и нейните 250 акра парк с комбинация от жизненост, оптимизъм и рокендрол. Самата Криси описва брака си като „леко хлабав“.

Говореше се, че Дейвид е станал баща на две деца от различни жени.

Когато Криси и Дейвид се заеха да възстановят имението през 1969 г., Небуърт Хаус, със своите кули и заплашителни гаргойли, беше в руини.

„Винаги имаше нещо, което изтичаше, гниеше, падаше или се нуждаеше от ремонт“, казва стар приятел.

Музиката и репутацията на най-добрите фестивали в света гарантират, че Небуърт успява да плати сметките си, но уменията на лейди Коболд за домакинство са също толкова важни.

Благодарение на времето, прекарано като крояч за лондонски дизайнери за 3 паунда на седмица, тя също така е облагородила дома си. Но понякога дамата и нейният господар се събуждаха, защото мишките хапеха пръстите им.

Така освен партитата и концертите на рокендрол легендите, започнали през 1974 г., тя допуска и туристи в имението. В края на краищата те имаха какво да покажат: впечатляваща колекция от мебели и гоблени от Яков, любовни писма от Уинстън Чърчил до бабата на Дейвид Памела, графиня Литън, известна светска красавица, и дори кристална топка, оставена от окултист, чийто призрак според легендата, все още се скита в Небуърт.

По-късните фестивали включват Pink Floyd, Genesis, Paul McCartney, Eric Clapton, Robbie Williams, а през август 1986 г. се състоя последният концерт на Фреди Меркюри с Queen. Двата концерта на Oasis през лятото на 1996 г. бяха обявени за "концерт на десетилетието".

Неизбежно, след като кралските особи и рок звездите оставаха понякога, скоро започнаха да се разпространяват истории за забавни инциденти: казва се, че Мик Джагър е оставил чифт сини гащета на леглото от 16-ти век, където някога е спала кралица Елизабет I, а Ноел Галахър се е обадил на вратата на някой от кралското семейство и го помолил да отиде до тоалетната.

Много филми също са заснети в Небуърт. И за Хари Потър също. Самата Криси стана известна с това, че осинови двама угандийски приятели от училището на най-големия си син Хенри. И със своя невероятно щастлив и хармоничен брак.

Когато съпругът й почина след години на борба с болестта на Паркинсон, тя украси ковчега му с илюстрация от любимия му албум на Pink Floyd и постави мемориална пейка до гроба му в Небуърт с надпис: „Ще се видим от тъмната страна на луната."

Сега тя е погребана наблизо.