Полицията във Великобритания е регистрирала 40 нови обвинения срещу Мохамед ал Файед, включително твърдения за изнасилване и сексуално насилие.

Обвиненията срещу милиардера, бивш собственик на Хародс и футболния клуб Фулъм, който почина миналата година на 94 години, беше обвинен от няколко жени в документален филм на BBC.

Обвиниха близък приятел на принцеса Даяна в изнасилване на десетки жени

Полицията съобщи, че обвиненията се отнасят до 40 предполагаеми жертви. Те са в допълнение към обвиненията, свързани с 21 отделни жени, докладвани на полицията между 2005 г. и 2023 г., за които е знаела преди излъчването миналия месец.

Твърди се, че тези престъпления са извършени между 1979 г. и 2013 г. Четири от докладите са твърдения за изнасилване, 16 са сексуални посегателства и един е свързан с трафик.

Кралската прокуратура е била сезирана от полицията пет пъти в периода между 2005 г. и 2023 г., но не са предприети действия срещу Файед, пише SkyNews.

Полицейските сили призоваха всеки с обвинения срещу Файед да се явят, като казаха, че ще търсят наказателно преследване на други във връзка с твърденията.

„След излъчването на документалния филм и неотдавнашното ни обжалване детективите получиха много информация, предимно свързана с дейността на Мохамед ал Файед, но някои свързани с действията на други", каза командир от полицията. „Признавам смелостта, необходима на хората да предприемат тази стъпка, за да говорят с нас за своя опит, и искам да уверя всеки, който все още не е установил контакт, че имаме специално обучени детективи, които ще ви изслушат и ще ви подкрепят“, продължава командирът Стивън Клейман.

„Всички тези доклади ще трябва да бъдат официално регистрирани и оценени, за да се види дали има някакви обвинения в престъпност, които могат да бъдат преследвани. Това ще отнеме време, но ние ще гарантираме, че тези, които се свържат с нас, ще бъдат информирани за напредъка", допълни той.

Адвокатите на предполагаемите жертви на Файед казаха, че очакват да излезят още повече жертви, а групата "Справедливост за жертвите на Хародс" планира съдебни действия срещу магазина. 

Говорител на "Фулъм" каза: „Оставаме в процес на установяване дали някой в ​​клуба е или е бил засегнат от докладите относно г-н Ал Файед.“ Те добавиха, че всеки, който има информация, може да се свърже с клуба или полицията.

Мохамед Ал Файед към принцеса Даяна: Искам да се омъжиш за сина ми, а аз ще спя с теб

Предупредих кралското семейство за ал Файед преди Даяна да замине на почивка с него и децата