Трудно е да си представим, че полицай може да открадне от починал човек, но за 38-годишната Инес от Вунсторф, Германия, малко вероятното предположение се превърна в горчива реалност.

„Баща ми наскоро се премести в Демин (Мекленбург-Предна Померания), така че познава много малко хора там“, казва Инес. - Когато 65-годишният Уилфред не отишъл на среща с хазяина, той извикал полицията. Полицаите открили в къщата мъртвия й баща.

Инес уредила всички въпроси по погребението. Но по-късно тя забелязала, че от банковата карта на баща й четири пъти са теглени пари след смъртта му, на обща стойност 1990 евро. 

Скоро полицията заподозряла 31-годишния полицай Щефен Г., който бил един от първите, които влезли в апартамента на Уилфред след смъртта му, пише bild.de. При претърсване на апартамента той открил карта и бележка, на която бил изписан пин код. На снимка от камерата за наблюдение на банката се вижда полицай, който се насочва към банкомата - точно в момента, когато са изтеглени парите от картата на починалия пенсионер.

Според Bild обвиняемият е признал за престъплението. Той обяснил, че е направил това заради финансови проблеми. Инес не смята това за сериозна причина за кражба на пари от починал човек: „Баща ми цял живот работи усилено като електротехник, имаше и малка пенсия за инвалидност - и след това беше ограбен от полицай. Това е ужасно!".

Полицаят е отстранен от служба и се води разследване.

Превод: GlasNews.bg