Бащата на Майк Барнет от Обединеното кралство, гледайки телевизионен репортаж от местна новинарска служба, видя собствения си син да умира на екрана. Блогърът Mr. Ballen разказа за тази история в едно от последните си видеа, публикувани в YouTube.

Младият мъж заседнал в канализация за дъждовна вода, когато придошлите води превърнаха улиците на град Хесъл в Йоркшир в буйни реки.

Блогърът г-н Бален разказа как Майк Барнет отишъл в магазина за тропическа риба, където работел в почивния си ден. Той взел това решение, защото валял проливен дъжд и знаел, че възрастният му шеф ще направи всичко възможно, за да предотврати навлизането на наводнения в заведението.

Веднага щом британецът пристигнал, той вижда, че улицата зад сградата вече е залята от студена и мръсна вода. Той решил да се опита да почисти канализацията от отломки, за да предотврати наводняването на магазина.

„Майк много внимателно слезе от тротоара в много студената, мътна вода и започна да се движи в посоката, където знаеше, че е отводнителната канавка. Докато вървеше, водата стигаше до глезените му, а на някои места, вероятно дори нагоре до коленете, но той се приближаваше все по-близо и по-близо до мястото, където знаеше, че е канализацията. Изведнъж Майк започва да усеща невероятно всмукване на вода в краката си, което започвало да го дърпа почти право надолу. Натискът го притискал към метала затварящ влизането в дренажна канализация и след това кракът на Майк се счупи“, казва блогърът.

Човекът се удави по време на наводнението, показаха го по новините, бащата видя смъртта на сина си, обществен интерес, той се удави по време на наводнениетоЦял екран
Спасителите не успяха да му помогнат по време на наводнението Снимка: Supplied

Неговият шеф, 76-годишният Джефри Клакстън, чул подчиненият си да крещи от болка през витрината на магазина. Той моментално осъзнал опасността и се обадил на Спешна помощ. През следващите няколко часа полиция, пожарна и спешна помощ пристигнали на мястото, за да окажат помощ. Спасителите решават, че единственият начин да спасят живота му е да ампутират заклещения крак.

Междувременно Клакстън се обадил на бащата на Майк и му казал какво се е случило. Бащата на Майк се втурнал към местопроизшествието, но полицаите му казали, че твърде много хора са се събрали около удавника.

„Въпреки че бащата на Майк не искаше да напусне сина си, той се обърна и се върна вкъщи, без дори да говори с него. Когато бащата на Майк се върна у дома, той включил новините, където показваха на живо как синът му е заседнал. Само няколко минути по-късно „бащата на Майк видя как синът му умира за няколко минути“, добавя блогърът.

Човекът се удави по време на наводнението, показаха го по новините, бащата видя смъртта на сина си, обществен интерес, той се удави по време на наводнениетоЦял екран
Бащата на Майк Барнет не успя да разговаря със сина си заради тълпата от хора Снимка: Youtube

Телевизия Скай, която излъчва кадри на живо от сцената, беше силно критикувана за това, че показва на живо последните моменти на Майк.

„Общественият интерес беше огромен и ние го балансирахме с доста графични кадри – графични, защото знаехме, че човекът ще умре. Работихме с тези кадри много внимателно, за да получим съгласието, всъщност активното сътрудничество, на бащата“, каза по-късно говорител на телевизията.

Консултантът от спешна помощ Херман Уиксбокс, който беше привлечен за операцията, каза, че Майкъл е бил в безсъзнание и е нямал пулс, когато е пристигнал. Идеята за ампутация била изоставена поради неподготвеността на водолазите да извършат такава сложна операция.