Неназован мъж два пъти наблюдава неидентифициран сферичен летящ обект, следващ самолет в небето над провинцията на Глостършир (Обединеното кралство). 

За последно 52-годишният управител на склад станал свидетел на необичайната гледка от градината си в Стаунтън, пише Gloucestershire Live. Мъжът се свързал с изданието с надеждата, че други може да имат отговор на въпросите, които той се опитва да намери, но засега безуспешно. Британецът твърди, че през март 2022 г. е видял голям самолет, последван от сребърна топка, която приличала на НЛО.

"Бях отстранен от работа поради COVID-19, но не бях много болен. Затова се занимавах с домакинска работа. Излязох в градината и окачих прането на простора. Тогава чух голям самолет, с размерите на пътнически самолет, да лети много ниско зад дърветата на запад, и усетих как въздухът вибрира в гърдите ми. Погледнах нагоре и този самолет, с размерите на 737, зави рязко надясно и зад него имаше сребриста сфера. Вероятно 10-20 фута в диаметър. Сферата следваше самолета точно зад опашката му. Тогава самолетът се завъртя наляво и надясно, сферата се отлепи и полетя надясно, изчезвайки в облаците”, разказа очевидецът.

НЛО, самолет, преследван самолет, маневри в небето, видя НЛО два пъти, преследване в небето, сребриста сфера,Цял екран
Мъжът наблюдавал необичайна гледка от градината си Снимка: Daily Star

По думите му той е стоял с отворена уста няколко минути, опитвайки се да прецени видяното.

"Ниско летящи самолети никога не прелитат над нашата къща. Нито веднъж за 23 години, откакто живея тук. Този самолет изглеждаше така, сякаш предприема маневри за избягване. Това не беше обикновен полетен план. Опитах се да намеря повече информация чрез Британската служба за гражданска авиация без успех. Взриви ума ми“, каза той.

Британецът добави, че не за първи път наблюдава странни явления. 

Превод: GlasNews